Новости и факты

Військовий заколот в росії: бойовики «Вагнера» захопили адмінбудівлі в Ростові (фото, відео)

Російські ЗМІ пишуть, що якісь «озброєні люди» оточили головні адміністративні будівлі в Ростові. Також сам Євген Пригожин заявив, що його найманці збили 2 російські вертольоти.

Так звані «невідомі людьми у військовій формі», оточили головні адміністративні будівлі силовиків у Ростові-на-Дону. Про це вранці 24 червня повідомив Telegram-канал «161.RU», інформує «Фокус».

Повідомляють, що «озброєні люди» оточили:

Крім того, як пише Telegram-канал Baza, у Ростові-на-Дону понад годину не працюють вуличні вебкамери. Під час вибору відеотрансляції йдеться, що доступ до неї тимчасово обмежений.

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв попросив жителів Ростова-на-Дону утриматися від поїздок у центр міста і за можливості не залишати свої будинки.

У мережі також почали поширювати кадри з найманцями та «озброєними людьми» в місті.

Пригожин заявив, що ПВК «Вагнер» збиває вертольоти зс рф

У ніч на 24 червня глава ПВК «Вагнер» Євген Пригожин заявив, що його найманці збили два вертольоти зс рф, які відкрили по них вогонь. Відповідні аудіоповідомлення він опублікував у Telegram-каналі «Пресслужба Пригожина».

Так, перше повідомлення було опубліковано о 03:43.

«Щойно бойовий вертоліт відкрив вогонь по цивільній колоні. Був збитий світанками ПВК «Вагнер», — заявив Пригожин.

Друге повідомлення він опублікував уже о 05:13 ранку.

«На Московській трасі один зі штурмових загонів зазнав обстрілу вертушок. У підрозділі ПВК «Вагнер» усі цілі. Вертушку знищено, горить у лісосмузі», — заявив Пригожин.

За його словами, навіть якщо у Міноборони вийде ліквідувати 25 тисяч його найманців, на їхнє місце прийдуть ще 25 тисяч таких самих «вагнерівців».

Нагадаємо, що у США відреагували на військовий переворот Євгена Пригожина в рф. У Білому домі вважають заяви глави ПВК «Вагнер» серйозними, проте поки невідомо, чого конкретно очікують в адміністрації Байдена.

Нагадаємо, що експерт розповів, чи зможе ПВК «Вагнер» захопити владу в Москві. За словами британського аналітика Марка Галеотті, Москву оточує велика кількість військ і силовиків, які підпорядковуються різним відомствам. Ба більше, ПВК «Вагнер» дуже залежні від міноборони рф.

Крім того, генерали зс рф просять ПВК «Вагнер» зупинитися. За словами генерал-лейтенанта Алексєєва, «вагнерівці» намагаються зазіхнути на виключне право Володимира Путіна призначати вище військове керівництво, що є державним переворотом.

Exit mobile version