Новости и факты

Загинули діти: подробиці атаки рф на житловий квартал Слов’янська

Близько десятка ракет С-300 армія росії напередодні випустила по Слов’янську Донецької області. Це один із наймасованіших ударів по місту за останні пів року. Внаслідок ворожого обстрілу є травмовані та загиблі, серед них — діти. Відомо, що кількість жертв зросла до 9, пошуки 4 осіб тривають досі. Більше деталей — у репортажі кореспондентки телеканалу FREEДОМ Анастасії Волкової з місця подій.

На місці трагедії працюють вибухотехніки, парамедики, рятувальники та поліція. Задіяно 50 осіб і 10 одиниць техніки.

Для постраждалих і мирних жителів, які втратили свої домівки, поставили намет, де дають змогу зігрітися і перекусити.

Внаслідок атаки військ рф пошкоджено багатоповерхові будинки, п’ять приватних, магазин, господарський центр, клуб, школу, адмінбудівлю та кілька машин.

Від прямого влучання ракети в один із житлових будинків, три поверхи в ньому повністю зруйновано. З-під завалів рятувальникам вдалося дістати дворічну дитину. Але від отриманих травм вона померла в кареті швидкої допомоги.

“Я вище в будинку живу, якраз бачила цей вибух. Я зрозуміла, що це “приліт” у будинок був. Усе на очах. Це жах. Страшно залишатися у своїй квартирі. Справжня страсна п’ятниця. Розумієте? Це летіло з усіх боків по місту. Я не розумію мету ось цього. Тут нічого ж немає. Єдине що, там поліцейський відділок на першому поверсі, але він нині порожній. Коли він там був, той поліцейський відділок. Тут спальний район”, — поділилися мешканки Слов’янська Римма та Ольга.

Анна Дмитрівна зі Слов’янська виїхати не може — її матері 99 років, за якою потрібен постійний догляд.

“Матері моїй 99 років. У листопаді буде сто років, можете собі уявити? Ми не можемо нікуди через неї виїхати. Ми не знаємо, що з нею робити. Вона старенька, не ходить ногами. А тепер я взагалі не знаю, куди нам подітися”, — розповіла жінка.

Кількість поранених від російського ракетного удару становить уже понад два десятки осіб, частина людей ще може залишатися під завалами, розповів голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

“Перше, що зроблено, — розгорнуто штаб по місту, розгорнуто за місцем необхідні локації, де люди, які зараз тимчасово будуть розміщені з харчуванням, з тимчасовим проживанням по місту Слов’янську. І, звичайно, евакуація буде продовжена з цих локацій тих, хто не виїхав. Усі слова, усі заклики до евакуації сприймалися не так, як це потрібно було сприймати. За попередньою інформацією, 32 людини проживали в будинку цьому багатоквартирному п’ятиповерховому, але з урахуванням того, що був робочий час, зараз встановлюється, зокрема й із застосуванням спецзасобів, скільки перебувало людей саме в момент удару”, — розповів Кириленко.

За словами журналістки, на сьогодні в місті проживає приблизно 50 тис. людей. Місцева влада заявила вкотре про необхідність евакуації, оскільки кількість російських атак останнім часом почастішала. рф б’є саме по житлових кварталах і страждають мирні люди.

Нагадаємо, російська окупаційна армія вдарила по житловому масиву міста Слов’янськ Донецької області 14 квітня. Люди налякані, в паніці, бо подібних масованих ракетних ударів по місту не було з літа минулого року.

Exit mobile version