Новости и факты

Розстріли дітей та страти полонених: «вагнерівці» зізналися у звірствах в Україні

Особисто Євген Пригожин віддавав найманцям злочинні накази про розстріли та вбивства українців.

Два колишніх ув’язнених, яких завербували у ПВК «Вагнер», розповіли моторошні подробиці розстрілу понад 20 українських дітей і підлітків, підриву ями з більш ніж 50 пораненими полоненими і так званими «500-ми» (ті, хто вирішив залишити війну та відмовився виконувати накази про вбивство українців), зачистки житлових будинків із вбивством усіх, включно з дітьми. Шокуюче розслідування опублікував проєкт «Гулагу-нет», повідомляє «Главком».

Про злочини розповідають ексв’язні Азамат Улдаров (помилований указом президента РФ від 23.08.22) та ексзасуджений Олексія Савічева (помилований указом президента рф від 02.09.2022), яких завербував у ПВК «Вагнер» Євген Пригожин та помилування яким підписав особисто Володимир Путін наприкінці серпня та на початку вересня 2022 року. Без співучасті Путіна та Пригожина ці особи відбували б термін позбавлення волі в колоніях, але натомість російська влада відправила їх на війну, попередньо навчивши вбивати інших людей.

«Азамат та Олексій перебувають у росії, 100% вони не перебувають під будь-яким впливом СБУ, ЦРУ тощо. Вони протягом тижня давали докладні і послідовні свідчення в ході відео та аудіоопитування і повідомили засновнику Gulagu.net Володимиру Осєчкіну жахливі подробиці злочинів», – йдеться у розслідуванні.

Росіяни зізналися у розстрілі понад 20 українських дітей та підлітків, підриву ями з більш ніж 50 пораненими полоненими та так званими «500-ми» (ті, хто вирішив залишити війну та відмовився виконувати накази про вбивство українців), зачистці житлових будинків із вбивством усіх, у тому числі дітей. Також обидва екскомандири підрозділів «Вагнера» розповіли, що особисто Євген Пригожин віддавав злочинні накази про розстріли та вбивства, а також схвалював терористичні методи та жорстокість.

«Дані свідоцтва – прямі підстави для організації щодо Пригожина Є.В та його спільників кримінального переслідування за фактами десятків жорстоких вбивств та серії військових злочинів та злочинів проти людяності», – наголошують автори відео.

Зазначимо, що під час перегляду відеоархіву тортур ФСБ журналісти виявили файл від 14.09.2020, який доводить факт скоєння тортур та насильницьких дій у збоченій формі щодо Улдарова. Сам Азамат підтвердив, що за вказівкою начальника ОТБ-1 Павла Гаценка та начальника оперативного відділу Бочкова його били, катували та ґвалтували.

Exit mobile version