Новости и факты

Бахмута більше не існує: у мережі показали останні фото міста

Бахмут став плацдармом найбільш кровопролитної битви у війні проти російських загарбників. Окупанти вщент знищили колись квітуче місто, зараз його вже просто не існує…

Останніми знімками зруйнованого Бахмута поділились фотографи Костянтин і Влада Ліберови на своїй сторінці в Instagram, повідомляє «РБК-Україна».

Що залишилось від Бахмута

«Бахмута більше не існує. Те, що ви бачите — залишки колись справді гарного міста з досить розвиненою інфраструктурою та приємною архітектурою. росія вирішила «звільнити» Бахмут. Звільнити від нормального цивілізованого щасливого життя», — пишуть фотографи.

Вони зазначають, що мешканці вщент зруйнованого міста втратили все. Їх рідний Бахмут стерли з лиця землі.

«Немає нічого. Лишився лише «руский» мир. Такий як він є. Ще одне місто України, про яке можна написати: «населення 0 осіб», — зазначили фотографи.

Зазначимо, що битва за Бахмут стала найкровопролитніша з початку російського вторгнення в Україну, і найкривавішою битвою піхоти з часів Другої світової війни.

Бахмут зруйнований вщент російською армією (фото: Instagram.com/libkos)

Яким був Бахмут до вторгнення

Бахмут був одним із найкрасивіших міст у Донецькій області. Подивитись на його знамениту «Алею троянд» з’їжджалися люди з різних куточків країни.

Бахмут також був центром сольової промисловості — понад 1/3 видобутку в країні відбувалось саме у тут.

Також у місті було багато заводів: металообробний, гірничого устаткування та інструментів, ремонтно-механічний, кераміко-трубний, скляний, черепичний.

2006 року в місті був відкритий завод французької компанії Lafarge з виробництва гіпсокартону та сухих сумішей.

Так виглядав Бахмут, поки його не прийшли «визволяти» росіяни (фото: Вікіпедія)

У Бахмуті проживало 73 тис. мешканців. Але вже через два місяці після початку повномасштабної війни у місті залишилось менш як 20 тис. жителів. Завдяки цьому вдалося уникнути тієї кількості жертв, на яку сподівалися росіяни.

Exit mobile version