Згоріли живцем: у Маріуполі в результаті бомбардування окупантами загинули десятки людей

У Маріуполі під час бомбардування дитячої лікарні російськими окупантами живцем згоріли майже 50 людей. Про це сьогодні під час круглого столу на тему «Політичні та правові наслідки злочинів російської федерації проти України», який проходив у режимі відеозв’язку, розповів мер міста Вадим Бойченко, інформує «Україна Кримінальна».

За словами міського голови, Маріуполь, який донедавна був символом розвитку, зараз майже повністю зруйнований російськими окупантами. Зокрема, понад 90% міської інфраструктури знищено. З них, щонайменше 40% вже не підлягає відновленню. Наразі міська рада вже створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна. На сьогодні внесли понад 300 таких фактів. Проте головний злочин – тисячі вбитих мирних маріупольців.

«Тільки за попередніми оцінками в Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. російські терористичні війська скинули декілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один з корпусів міської лікарні №1. Живцем згоріло майже 50 людей. Розбомбили Драматичний театр, де на той час від обстрілів ховалося понад 900 людей. Це лише декілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя», — наголосив Бойченко.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах