ЗСУ на півдні прорвали першу лінію оборони росіян

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що українські захисники на півдні країни подекуди вже прорвали першу лінію оборони росіян та перейшли на проміжну.

Про це пише Ukrayina.pl.

«Якщо говорити про південь, як і на Бахмутському напрямку, наші сили продовжують здійснювати наступальні дії, пробираючись крізь серйозний опір ворога, – це суцільні артилерійські обстріли, мінування, — сказала Ганна в ефірі національного телемарафону. — Але наші війська на півдні подекуди вже прорвали першу лінію оборони та перейшли на проміжну. І там вони зараз стикаються з тим, що ворог на основних, ключових панівних висотах фактично збудував інженерні укріплення. Це, безумовно, ускладнює рух наших військ і самі бойові дії».

Заступниця міністра додала, що і на півдні, і на сході ворог підтягує свої резерви.

«Вони зараз в основному підтягують професійні підрозділи. Ми зараз фіксуємо десантно-штурмові підрозділи, які кинули в бій і там, і там», — сказала Ганна Маляр.

У Криму вже готові до «жесту доброї волі»

Окупанти та колаборанти в Криму вже готуються до можливого «жесту доброї волі». Про це заявила речник Оперативного командування Південь Наталія Гуменюк в ефірі «Радіо Свобода».

За її словами, високопосадовці евакуюють з півострова свої сім’ї та майно, а в нотаріальних конторах – ажіотаж у зв’язку з переоформленням майна. «Це всі ознаки того, що колаборанти верхнього ешелону вже готові до майбутнього жесту доброї волі», – зазначила Гуменюк.

Вона також розповіла, що навіть за великого бажання далеко не всі чиновники зможуть швидко виїхати з Криму. «Перевантажений і втомлений Кримський міст не може так працювати, а об’їзні шляхи материковою частиною дуже небезпечні. Там цивільні потрапляють до таких «бутербродних композицій», коли їхні автомобілі потрапляють у військові колони, щоб бути живим щитом. Люди не дуже хочуть у цій ситуації ризикувати власним життям», – повідомили у ОК Південь.

Нагадаємо, що нещодавно президент Володимир Зеленський заявив, що війну не буде закінчено, поки Крим перебуває під окупацією. У свою чергу, керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов заявив, що українські військові скоро зможуть звільнити окупований росіянами Кримський півострів.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах