Можна нажити проблем: які дорожні знаки плутають навіть досвідчені водії

Українські водії частенько плутають деякі правила дорожнього руху. За це можна заплатити чималий штраф.

«Автотема» розповіла, які саме правила дорожнього руху найчастіше вводять в оману водії особливо з невеликим досвідом кермування.

У Правилах дорожнього руху йдеться про те, що стоянка та зупинка – два зовсім різних поняття, які частенько плутають водії, порушуючи там чином чітко прописані правила дорожнього руху, за що можна поплатитися чималим штрафом.

Яка головна відмінність між поняттями

Зверніть увагу, головна різниця цих двох понять – в тимчасовому факторі, а саме:

  • стоянка завжди передбачає собою тривалу дію;
  • зупинка – це виключно короткочасний маневр.

У ПДР йдеться в про те, що не завжди зупинка заборонена там, де не можна ставити машину на стоянку. А ось стоянка завжди буде порушенням у тих місцях, де зупинка заборонена.

Зупинка – це навмисне припинення руху терміном до 5 хвилин з причини посадки/висадки людей, так само як і навантаження/вивантаження товарів та інших вантажів. Проте ПДР допускають і перевищення цього терміну з обовʼязковим обґрунтуванням причин.

Стоянка – це аналогічне припинення руху, тривалістю понад 5 хвилин, не обумовлене посадкою пасажирів або навантаженням, що не зобов’язує водія звітувати про її причини.

Водночас, цікаво, що дорожній знак «Зупинка заборонена» (дві схрещені червоні смуги на синьому тлі , 3.27 ) забороняє здійснювати як зупинку, так і стоянку.

А дорожній знак «Стоянка заборонена» (одна червона смуга на синьому тлі, 3.28) дозволяє зробити зупинку.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах