Сумна статистика: біженці з України не мають наміру взагалі повертатися додому

Із понад мільйона українських біженців, які прибули до Німеччини, рятуючись від війни росії проти України, 44% хотіли б залишитися в країні, свідчать результати опитування, опубліковані в середу, 13 липня.

Як повідомляє видання НВ із посиланням на Reuters, за даними опитування, кількість українських біженців, які хочуть залишитися в Німеччині, збільшилася на 5%, порівняно з 39% станом на кінець літа 2022 року.

При цьому 18% з числа опитаних уже знайшли роботу, що лише на 1% більше порівняно з літом 2022 року. Цьому сприяло те, що три чверті біженців відвідували курси німецької мови або вже закінчили їх.

«Німеччина інвестує в стійку інтеграцію цих біженців на ринку праці», — заявила представниця Інституту дослідження проблем зайнятості (IAB) Юлія Косякова.

Як показало дослідження, знайти роботу складніше жінкам із дітьми. Половина українських жінок, які приїхали до Німеччини як біженці після вторгнення росії на початку 2022 року, мають щонайменше одну дитину.

В опитуванні сказано, що лише 3% жінок з маленькими дітьми працюють, «в основному тому, що у більшості з них немає партнера в Німеччині». Водночас 23% чоловіків з маленькими дітьми працюють, оскільки у них, як правило, є партнер.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах