Серпень буде складним: українців попередили про дефіцит електроенергії

Українська енергосистема досі оговтується від російських ракетних атак, тому у серпні ще більше енергоблоків зупиняться на ремонтах, а виробництво електроенергії зменшиться. Українців попереджують, що через ремонтні роботи буде важко покрити потреби всіх споживачів. Ремонтні роботи на ТЕЦ та ГЕС продовжуються, а споживання у робочі здні зростає порівняно з вихідними.

Про загальний стан енергосистеми України станом на 31 липня розповіли в Укренерго, повідомляє «Інформатор».

Споживання

Споживання електроенергії у минулі вихідні дні було нижчим, ніж у робочі дні. Стрибок споживання припав на вечірні години. Це найскладніший час для енергосистеми, яка досі не відновилась після російських атак. Сьогодні, 31 липня, прогнозується збільшення споживання електроенергії порівняно з вихідними.

Виробництво

Станом на 31 липня проходять ремонтні роботи на багатьох ТЕС та ГЕС. Вони мають максимально відновитися до настання нового опалювального сезону, коли потреба в електроенергії зросте.

Також відбуваються планові ремонти на деяких атомних енергоблоках. У серпні очікується найбільша кількість енергоблоків у ремонтах. Тому в енергосистемі передбачаються дуже обмежені можливості для покриття високого споживання.

Експорт/імпорт

Сьогодні здійснюється імпорт електроенергії зі Словаччини з 8:00 до 10:00 та у вечірні години максимального споживання з 17:00 до 23:00 потужністю до 350 МВт, а також з Молдови з 17:00 до 23:00 до 90 МВт. Експорт відсутній.

Мережі обленерго

Знеструмленими залишаються 402 населених пункти. Відновлення живлення відбувається з дозволу військових та з огляду на безпекову ситуацію.

Також через негоду є відключення у 18 населених пунктах на Київщині. Відновлення живлення триває.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах