«Донбас не бомбили 8 років»: пригожин виступив із резонансною заявою

Ватажок найманців ПВК «Вагнера» євген пригожин продовжує словесне протистояння з керівництвом російської федерації. На цей раз він спростував міфи пропаганди, які роками вливали у вуха росіянам.

Як повідомляє «Телеграф», в інтерв’ю, опублікованому прес-службою пригожина, він заявив, що війна в Україні почалася зовсім не через побоювання росії на тлі ймовірного нападу НАТО.

«Міністерство оборони росії намагається обдурити громадськість, обдурити президента і розповісти історію, що з боку України була шалена агресія і вони збиралися з усім блоком НАТО на нас напасти.

Тому так звану «спецоперацію» було розпочато абсолютно з інших причин», — сказав він.

У цьому ж інтерв’ю ватажок найманців видав низку інших цікавих заяв, які навряд чи сподобаються керівництву його країни. Він дав зрозуміти, що Україна не бомбила мирні міста Донбасу останні 8 років, а била лише за позиціями росіян.

«Іноді цих ударів було більше, іноді менше», — сказав він.

пригожин зазначив, що протягом останніх 8 років Донбас розкрадався, зокрема співробітниками адміністрації президента росії. На додаток до всього, він розкритикував стан армії російської федерації на початку вторгнення в Україну. За його словами, вона була у «ганебному стані».

За словами ватажка ПВК «Вагнера», президент України Володимир Зеленський був готовий до домовленостей, коли обійняв посаду.

«Все, що потрібно було зробити — злізти з Олімпу, піти та домовитися з ним», — зазначив пригожин.

Він додав, що війна в Україні потрібна була голові Міноборони рф сергію шойгу та олігархічному клану, який керує рф.

«Війна була потрібна, щоб поставити президентом України Медведчука», — сказав він.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах