Придатний, хоч і III група інвалідності: в Україні новий скандал через повістку (відео)

У місті Шаргород у Вінницькій області хочуть мобілізувати чоловіка, що з дитинства має інвалідність III групи. Про інцидент стало відомо з відео, поширеного у місцевих телеграм-каналах.

З оприлюднених кадрів зрозуміло, що після отримання сином висновку про придатність до військової служби його мати пішла скаржитись у міську раду. Метою родички було поговорити з міським головою, однак посадовець перебуває у відпустці.

Зі слів жінки, що знімала розмову, та матері чоловіка, повістку він отримав у поліклініці. Родичка має документи про встановлену у нього інвалідність та його перебування на обліку у психіатричній лікарні. Проте перевірка місцевих лікарів показала, що українець нібито придатний до служби.

Представник міськради вислухав деталі ситуації, але порадити нічого не зміг. Він лиш порекомендував оскаржувати висновок медиків згідно з законом.

Мати чоловіка з інвалідністю, якому загрожує мобілізація, розповіла, що старший її син уже на передовій. З її слів, захисник отримав поранення, але пройшов лікування та повернувся на фронт.

Пресслужба Шаргородської міської ради не коментувала інцидент у соцмережах на момент публікації матеріалу.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах