В Україні планують продовжити воєнний стан та загальну мобілізацію: названо терміни

Верховна Рада найближчими днями знову продовжить дію воєнного стану та загальної мобілізації. Строк попереднього рішення закінчується 18 серпня 2023 року.

Про це повідомляє видання TrueUA із посиланням на народного депутата Ярослава Железняка.

Це буде вже восьме голосування Парламенту з початку війни. Найімовірніше, продовження воєнного стану та загальної мобілізації буде на 90 діб до 15 листопада.

«Нагадаю як цей процес відбувається: спочатку президент підписує два укази, потім їх подають на затвердження в Раду, потім Комітет з питань оборони, потім голосування в залі, де потрібні щонайменше 226 голосів», — йдеться в повідомленні.

Зазначимо, в Україні триває загальна мобілізація, наразі вона продовжена до 18 серпня 2023 року. На військову службу можуть призвати українців, які є обмежено придатними, однак їх не відправлятимуть на фронт. Натомість можуть мобілізувати для роботи на посадах, де немає особливого фізичного навантаження.

Загалом зараз на військову службу призивають усіх придатних та обмежено придатних, якщо є потреба у людях на фронті чи в тилу. Зокрема, мобілізують тих, кого ВЛК визнала обмежено придатними, однак їх не відправляють на фронт, а — до частин забезпечення або до ТЦК.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах