Ще одна європейська країна заборонила імпорт сільськогосподарської продукції з України

Угорщина тимчасово заборонила імпорт зернових, олійних культур і деяких інших сільськогосподарських продуктів з України. Про це, з посиланням на міністра сільського господарства країни Іштвана Надя, повідомляє Delo.ua.

Заборона є тимчасовою і триватиме до 30 червня 2023 року.

«Уряд прагне представляти інтереси угорських фермерів, саме тому, за відсутності суттєвих заходів з боку ЄС, він тимчасово заборонить імпорт зернових та олійних культур з або в Україну, а також деяких інших сільськогосподарських продуктів в Угорщину, як це зробила Польща», – заявив міністр сільського господарства Угорщини Іштван Надь.

Міністр запевняє, що українські аграрії використовують практики, які більше не дозволені в ЄС і, як наслідок, з надзвичайно низькою собівартістю виробництва, українське сільське господарство, маючи повні можливості безмитної та вільної торгівлі, почало експортувати на європейський ринок, крім зерна та олійних культур, велику кількість птиці, яєць і меду, що унеможливило продаж вітчизняних і центральноєвропейських фермерів

Міністр пояснив, що за 2,5 місяці, доки триватимуть обмежувальні заходи, Євросоюз зможе знайти рішення ситуації, що склалася, оскільки продовження нинішніх ринкових тенденцій завдасть серйозної шкоди угорському сільському господарству.

Вчора уряд Польщі ухвалив постанову, якою заборонив ввезення до Польщі зерна та інших продуктів харчування з України для реалізації на території країни. Таким чином влада Польщі намагається підтримати місцевих фермерів.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах