Умань, Київ, Дніпро, Українка. Що відомо про жертви та руйнування нового ракетного удару росії по Україні

Близько 4 ранку 28 квітня росія вперше за понад 50 днів завдала по Україні масованого ракетного удару. Загалом внаслідок ударів відомо про руйнування та жертви на Черкащині, Дніпропетровщині та Київщині. Станом на 9 ранку, восьмеро людей загинули.

З 23 крилатих ракет Х-101/Х-555 сили повітряної оборони знищили 21 ракету, повідомляє BBC Україна із посиланням на головнокомандувача Валерія Залужного.

Над Києвом збили 11 крилатих ракет та два безпілотники, уламки одного з них пошкодили дорожнє покриття в Оболонському районі, повідомляє голова Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

Трагедія в Умані

умань

Найбільше жертв від нічної атаки в Умані Черкаської області. Станом на 9 ранку, відомо про шістьох загиблих та дев’ятеро людей в лікарні.

Але завали ще розбирають, тож жертв може бути більше.

За даними голови місцевої ОВА Ігоря Табурця, було два влучання у житловий будинок та складські будівлі.

умань

Судячи з оприлюднених фото і відео, постраждала дев’ятиповерхівка. Частина будинку зруйнована, від влучання його охопила пожежа.

Місто Умань ще жодного разу не мало таких великих руйнувань, останнього разу ракети тут падали навесні 2022 року.

Удар по Дніпру

дніпро

Над Дніпропетровською областю сили української ППО збили сім крилатих ракет. Але є й влучання.

За даними місцевої влади, зруйнований приватний будинок, загинула дворічна дівчинка та 31-річна жінка. Ще троє людей постраждали — двоє з них в лікарні.

У самому Дніпрі було влучання в будівлю приватного підприємства, пожежу, що виникла, вже загасили.

дніпро

Також полум’я охопило 400 кв. м будівельної бази в Дніпрі. Її локалізували, постраждала 70-річна жінка.

Київщина

Хоча столиця практично не постраждала, внаслідок падіння уламків ракет, є влучання в багатоповерховий будинок в містечку Українка в Київській області, поранення отримала 13-річна дівчинка.

«Пожежу вдалося локалізувати о 5:30. Постраждала дитина — дівчинку доставили в Охматдит», — зазначив голова Київської ОВА Руслан Кравченко.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах