Окупанти почали примусову евакуацію людей з окупованого Енергодара

Країна-терорист росія примусово евакуює мешканців міста Енергодар Запорізької області, розташованого навколо найбільшої в Європі Запорізької атомної електростанції, до окупованих рф міст Приморськ та Бердянськ.

Про це повідомляє видання «Економічні новини» із посиланням на ранковий брифінг Генеральний штаб Збройних сил України.

У Генштабі зазначили, що росія в першу чергу переселяє українців, які отримали російські паспорти з перших днів повномасштабного вторгнення рф в лютому 2022 року.

Раніше, 30 квітня, український уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець порадив українцям, які наразі проживають в окупованих росією регіонах України, “прийняти рішення вижити” і взяти російські паспорти або “виїхати будь-яким можливим способом”. Інші чиновники відреагували на цю заяву, закликавши українців не приймати паспорти.

6 травня експерти Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ), присутні на Запорізькій атомній електростанції, заявили, що отримали інформацію про те, що російські окупаційні війська оголосили про примусову евакуацію мешканців Енергодара, де проживає більшість працівників атомної станції, побоюючись, що це може поставити під загрозу ядерну безпеку станції.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах