Терористи рф завдали ракетного удару по Одесі: зруйновано собор, є загиблий та поранені

Одеса зазнала чергової ракетної атаки російських військ, і удари в ніч на 23 липня вже оцінюють як найруйнівніші для центру міста. Постраждали історичні будівлі та культурні локації, було знищено Спасо-Преображенський кафедральний собор. Є багато поранених та загиблий.

Як повідомив голова Одеської ОВА Олег Кіпер у своєму Telegram вже вранці, внаслідок російського обстрілу в місті було зруйновано 6 житлових, у тому числі багатоквартирних будинків, передає RegioNews.

«Пошкоджено дві пам’ятки архітектури, храм. Розбито десятки автомобілів. У багатьох спорудах вибито вікна, пошкоджено дахи та фасади», — розповів чиновник.

Він також опублікував кадри наслідків ворожого обстрілу міста.

За даними поліції, унаслідок ворожого обстрілу міста Одеса загинула 1 людина та 22 – поранено, з них – 4 дитини.

В Одеській мерії підтвердили, що внаслідок російської ракетної атаки цієї ночі було зруйновано Спасо-Преображенський кафедральний собор, де була сильна пожежа через «приліт».

«Крім значних пошкоджень будівлі постраждали православні святині: з-під завалів дістали Касперівську ікону Божої Матері, яка є покровителькою Одеси», — йдеться у повідомленні.

Крім того, через обстріл постраждав і бульвар Жванецького в центрі міста, Будинок вчених — пам’ятник національного значення, — та кілька інших будівель, розташованих поряд.

Як повідомляє місцеве видання «Думська», біли вибиті практично всі старовинні вітражі, пошкоджені меблі, які ще пам’ятають власника будівлі Толстого. Крім того, від вибуху загинув охоронець ресторану.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах