Будуть відповідати: Україна знає прізвища росіян, які вкрали вивезених дітей

Ні для кого не секрет, що росіяни крадуть та всиновлюють українських дітей, стверджуючи, що нібито у такий спосіб рятують їх від війни. Власне, стали відомі імена громадян ворожої держави, які до цього причетні, а також розташування так званих «таборів перевиховання» неповнолітніх.

У вівторок, 28 березня, пані міністр з питань повернення тимчасово окупованих територій Ірина Верещук написала російською мовою допис, у якому розповіла про викрадення та всиновлення загарбниками українських дітей. Також вона назвала декілька імен людей, які займались цією незаконною справою, інформує 24 канал.

Хто до цього причетний

Верещук наголосила, що вивозити з України дітей-сиріт та передавати їх на усиновлення російським громадянам – це незаконно та підло. За її словами, особливо бридкий та цинічний той факт, що деякі окупанти публічно вихваляються тим, що всиновили вкрадених в Україні дітей.

«Вкотре нагадую всім російським так званим «приймальним батькам» та «опікунам»: вам рано чи пізно доведеться відповідати. Також як і причетним російським чиновникам – високого та низького рангу», – написала пані міністр.

Окрім того, вона констатувала, що особи росіян, які причетні до цих злочинів, не є секретом ні для українських, ні для міжнародних правоохоронних органів.

Скажімо, такі жителі Московської області займались цим:

  • Іріна Рудніцкая;
  • Катєріна Триполець;
  • Дєніс Триполець;
  • Міхаіл Сєріков;
  • Маріна Марчєнко.

Верещук заакцентувала на тому, що йдеться про десятки громадян Росії, які чомусь вирішили, що їм дозволено всиновлювати вкрадених з України сиріт. Також вона закликала російських чиновників повернути нашій державі усіх неповнолітніх, яких незаконно вивезли.

Як Росія краде українських дітей

Де перебувають українські діти

У Центрі національного спротиву нещодавно опублікували повідомлення, у якому йдеться про геноцидну політику, що здійснює Росія на окупованих територіях нашої держави.

Власне, там зазначили, що ворожа держава викрадає українських сиріт, перевиховує їх та у такий спосіб стирає самоідентифікацію дітей, що є неприпустимим.

«Ми склали мапу таборів, куди ворог розселяє депортованих українських дітей. Карта створена на основі даних з відкритих джерел й буде доповнюватись», – йдеться у заяві.

Де розташовані російські табори «перевиховання» дітей: дивіться на мапі від ЦНС:

Як відомо, в таких таборах за спеціальними методичками українських дітей навчають російської історії, тому як викривлено трактувати війну в Україні та співати гімн росії. У такий спосіб фактично відбувається ідеологічна обробка: всього на мапі від ЦНС вказано 45 дитячих і 12 мілітарних таборів.

Окрім того, зауважимо, що до таких місць найчастіше потрапляють саме:

  • сироти, батьків яких здебільшого вбили самі ж росіяни;
  • діти з інтернатів, які часто мають рідних в Україні;
  • діти батьків, які не пройшли фільтрацію й потрапили до російських катівень.

Читайте нас у Telegram, у FACEBOOK, на YOUTUBE, INSTA, Twitter та у GOOGLE новинах